Відкриття центру OSTPC

Зустріч з представниками Національного Темпус Офісу України
16.05.2013
I Міжнародна науково-практична конференція
21.06.2013

18 червня 2013 Харківському Національному Університеті Радіоелектроніки відбулася подія, значення якої важко переоцінити: відкритий перший в Україні університетський Науковий Навчально-Виробничий Центр аутсорсингу.

Дослівно з англійської «Аутсорсинг» перекладається як «зовнішнє джерело», або іншими словами передача зовнішньої структурі виконання якихось функцій. Університетський Аутсорсинг є одним з найбільш перспективних напрямків IT-галузі. Відкриття центру в Харківському національному університеті радіоелектроніки стало не випадковим: Університет є місцем концентрації найбільш передових ідей в своєму напрямку, має висококласних фахівців, які мають досвід розробок і участь в реальних проектах. Робота центру буде спрямована на залучення студентів, викладачів, фахівців і професіоналів у сфері IT-технологій до розробки і супроводу силами Університету IT-аутсорсингових проектів для підприємств України і в першу чергу Харківського регіону.

Центр відкрито в рамках першої міжнародної науково-практичної конференції співпраці між університетами та підприємствами в області IT-аутсорсингу, за підтримки Європейського Союзу та міжнародного проекту ТEMPUS інноваційна гібридна стратегія IT-Аутсорсингового партнерства з підприємствами. Мета проведення конференції - пошук шляхів щодо поліпшення практичної комплексної підготовки IT-фахівців, а також налагодження партнерських відносин з підприємствами. Робота конференції пройшла в двох секціях: партнерство університетів з підприємствами (шлях до фінансово економічного зростання) і інформаційні технології в IT-аутсорсинговому співпраці з підприємствами (наукові та методологічні аспекти).

В рамках науково-практичної конференції були проведені тренінги під керівництвом IT-фахівців ХНУРЕ і представників підприємств-партнерів ТEMPUS проекту і заняття на тему e-mail маркетинг - нові можливості комунікації з клієнтами. У конференції взяли участь партнери проекту з Німеччини, Австрії, Угорщини, представники ТEMPUS офісу, українські підприємства, провідні вчені та викладачі ВНЗ України, Росії та Білорусії.

 
Я переконаний в тому, що проект має хорошу перспективу, за проектом велике майбутнє і цей проект дозволить Університету ще раз забезпечити підвищення його авторитету, в тому числі міжнародного як провідної фірми з підготовки IT-фахівців для різних напрямків і перш за все для нашої держави, і не секрет, для тих країн і фірм, які із задоволенням беруть їх на роботу. Це авторитет для ВНЗ поза всяким сумнівом, це його міжнародне визнання і сьогодні міжнародна кооперація таким чином дає можливість відчувати на скільки відповідає рівень підготовки наших фахівців тим високим світовим стандартам, які закладає сьогодні закладає IT-бізнес.

Сліпченко М.І. проректор з науки ХНУРЕ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Buy now